Ceaiul care distruge pietrele la rinichi într-o singură zi Reţeta cu care o pacientă a scăpat de dureri de la prima ceaşcă

Pietrele la rinichi sau calculii renali se dezvoltă din săruri şi minerale care sunt transportate de urină. Există însă diverse metode de tratament pentru eliminarea sau distrugerea acestora fără disconfort major.

Pietrele la rinichi, denumite medical litiază renală, pot să rămână asimptomatice până când calculii renali încep să se mişte în interiorul rinichilor sau traversează uretra. Ele pot provoca: dureri pe partea afectată a abdomenului, dureri în spate, zona inghinală şi organe genitale; sânge în urină; infecţii urinare, febră şi dureri în timpul urinării.

Semnele timpurii ale pietrelor la rinichi sunt: urinare frecventă şi dureroasă, greaţă şi vărsături, urină tulbure, cu miros înţepător, în cazul în care piatra este mare, este posibil să nu se poată sta jos.

Împotriva pietrelor la rinichi, o pacientă recomandă ceaiul din rădăcină de pătrunjel, cu care a reuşit să scape de dureri încă de la prima ceaşcă administrată. Iată şi reţeta miraculoasă:

Se pune la fiert pe foc mic, sub capac, 1 litru de apă în care se adaugă 250 gr rădăcină de pătrunjel curăţată şi tocată mărunt sau dată pe răzătoare. Când fiertura scade la 1 cană, se strecoară lichidul şi se împarte în 3 ceşcuţe.

O ceşcuţă de lichid se ia dimineaţa, pe stomacul gol, a doua ceşcuţă se ia după-amiază şi a treia seară, tot pe stomacul gol.

În timpul zilei nu se mănâncă absolut nimic. “Până a doua zi, piatra se transformă în nisip şi se poate vedea cum se depune în urina adunată într-un vas’’.

Tot tratamentul durează o zi. În cazul pacientei, durerile au încetat de la prima ceaşcă.

 

Pătrunjelul previne şi tratează calculii renali

„Comisia E”, organismul guvernamental german de reglementare a administrării plantelor medicinale, a dat aviz favorabil folosirii pătrunjelului în tratarea calculilor renali, considerându-se că efectul diuretic al acestei plante este de foarte mare ajutor pentru eliminarea microcalculilor din ri-nichi şi din vezica urinară.

Sucul din rădăcină de pătrunjel conţine substanţe cu puternic efect diuretic, care stimulează producerea urinei şi eliminarea sa. Totodată, conţine substanţe care dilată uşor căile urinare, ajutând la eliminarea calculilor de mici dimensiuni, care prin următorul tratament sunt „spălaţi” şi antrenaţi prin diureză.

Ca tratament preventiv contra calculilor renali, se ţin de 2 ori pe an cure cu suc din rădăcină de pătrunjel (obţinut cu ajutorul storcătorului electric centrifugal), din care se beau câte 50 ml (în combinaţie cu 300 ml de suc de morcov), zilnic, vreme de minimum 2 săptămâni.

http://news-stiri.com

 

Distribuie

Lasă un răspuns