Ce zice Igor Dodon şi ce afirmă Petro Poroşenko

Igor Dodon a declarat luni seara la un post de televiziune că nu va accepta să se vadă cu Petro Poroșenko, în timpul vizitei pe care președintele ucrainean urma să o întreprindă zilele acestea la Chișinău. Dar P. Poroșenko nu mai vine în R.Moldova şi nici nu a cerut vreo întrevedere cu Igor Dodon, relatează deschide.md.

„Într-adevăr, s-a discutat despre o astfel de vizită a domnului Poroșenko la Chișinău, doar că aceasta a fost mai demult amânată. Pe agenda bilaterală se menține acest subiect. Prin urmare vizita va avea loc într-o perioadă ulterioară. În ceea ce privește o eventuală întrevedere dintre președintele ucrainean și Igor Dodon, vă pot spune că – pe canalele diplomatice – partea ucraineană nu a cerut o astfel de întâlnire”, a declarat pentru deschide.md Alex Roitman, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Sursa citată precizează că, potrivit nivelului de informare prezidențială pe care îl posedă Igor Dodon, președintele ucrainean Petro Poroșenko ar fi urmat să vină la Chișinău în această săptămâna, sau cea viitoare. În context, Igor Dodon a spus că nu vrea să se întâlnească cu omologul său ucrainean, pe motiv că nu vrea să se implice în alegerile din Ucraina.

De asemenea, este important să precizăm că Petro Poroșenko a declarat anterior că se va vedea cu Igor Dodon numai după ce acesta va recunoaște că Crimeea este teritoriu ucrainean ocupat ilegal de ruși. La rândul său, Dodon a refuzat să comenteze situația peninsulei ucrainene. El nu a vrut să spună cui trebuie să aparțină peninsula nici măcar după ce moderatorul, care l-a invitat pe președinte, a insistat

 

Distribuie

Lasă un răspuns