Ce să faci dacă bancomatul ţi-a "înghiţit" cardul

Atunci când vrem să scoatem bani de la bancomat, mereu ne facem griji ca nu cumva aparatul să “înghită” cardul. Așa poți rămâne și fără bani, și fără card pentru multe zile, după care trebuie să treci prin toată birocrația bancară pentru a-ți recupera cardul…

Dacă totuși vi se întâmplă așa ceva, nu panicați! Perfect Ask afirmă că instrucțiunea de mai jos o folosesc chiar angajații băncilor.

 

Aşadar, Perfect Ask ne sfătuie că, pentru a recupera cardul blocat în bancomat, trebuie să ținem apăsat butonul “Cancel” în continuu timp de 3-5 minute.

Într-un final bancomatul vă va propune să anulați operațiunea, ne încredinţează sursa citată. Chiar și după asta nu luați degetul de pe butonul “Cancel”, ci apăsați în același timp pe “OK” și luați cardul recuperat.

Iată alte câteva recomandări în cazul în care bancomatul v-a blocat cardul:

1. Așteptați 10 minute până când bancomatul se resetează. Există o probabilitate că sistemul de opera-re se va reseta de la sine și va elimina cardul dvs.

2. Contactați banca sau instituția ce administrează bancomatul. Sunați la Serviciul Clienți și anunțați-i despre ce s-a întâmplat. Banca va trimite un responsabil din serviciul tehnic, ce va recupera cardul dvs.

3. Identificați motivul pentru care cardul a rămas blocat. Bancomatul poate funcționa încet după ce a fost prelucrat de escroci. De asemenea s-ar putea să fie defect mecanismul de eliminare a cardului. Uneori cardul este eliminat parțial și i se vede doar marginea. Există și un specific regional, în unele țări trebuie să aștepți ceva mai mult timp până cardul este returnat de către bancomat. În sfârșit cardul poate rămâne blocat dacă ați introdus codul PIN greșit de mai multe ori.

4. Rețineți locul și timpul când s-a blocat cardul. În general ar fi bine să rețineți cât mai multe detalii despre cele întâmplate, în special dacă vedeți ceva suspect în jur. Neapărat fotografiați bancomatul și urmăriți dacă nu se fac tranzacții de pe contul dvs. după momentul blocării cardului, ne sfătuie Perfect Ask.

Foto simbol stirileprotv

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns