Ce impact a avut Acordul de Liber Schimb

Ce impact a avut Acordul de Liber Schimb asupra activității companiei “Orhei-Vit”: Mărturiile directorului

Accesul la piața Uniunii Europene este de o importanță majoră pentru economia Republicii Moldova. Antreprenorii moldoveni confirmă importanța comerțului liber cu Uniunea Europeană pentru companii și crearea locurilor de muncă, fapt care ar preveni emigrarea persoaneloractive din Republica Moldova, relatează agora.md

Una dintre aceste companii este și “Orhei-Vit”, pentru care Acordul de liber schimb a contribuit la sporirea vânzărilor.

 Factori de decize de la compania „Orhei-Vit”, care produce sucuri, fructe și legume conservate, au declarat că acordul privind zona de liber schimb cu UE a dus la majorarea vânzărilor cu până la 25%.

Experiența oamenilor de afaceri din Moldova confirmă statisticile despre exporturile din Republica Moldova: în 2016, exporturile către Uniunea Europeană au reprezentat 60% din exporturile totale ale țării, iar valoarea acestora a crescut cu 7,7%. Produsele principale care sunt exportate către Uniunea Europeană sunt cabluri electrice, îmbrăcăminte și articole tricotate, scaune pentru autovehicule, semințe de floarea-soarelui, grâu, bare de oțel, nuci și încălțăminte.

Creșterea ulterioară a exporturilor către Uniunea Europeană este posibilă dacă sunt implementate reformele descrise în Acordul de Asociere, concretizează sursa citată.

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns