Ce facem cu tijele de usturoi şi când e timpul să strângem recolta

Tijele (săgeţile) de la usturoi, în vârful cărora se formează florile, apoi sămânţa, trebuie înlăturate. Ele pot fi puse la murat (la fel ca şi castraveţii), pot fi prăjite la fel ca şi păstăile de fasole sau putem prepara din ele o pastă care se păstrează timp îndelungat.

Rupem tijele tinerele, le trecem prin maşina de tocat, le amestecăm cu sare, unt sau ulei de măsline şi le punem în borcane închise bine.

Lăsăm, totuşi, 3-4 tije de usturoi nerecoltate. Când cutiuţa cu seminţe va plesni, este semnul că trebuie să scoatem căpăţânile din pământ. Usturoiul, dacă e recoltat înainte de timp, nu se va păstra, iar dacă îl lăsăm prea mult în sol, va începe să putrezească.

Distribuie

Lasă un răspuns