Ce averi declară şefii spitalelor raionale din regiunea Orhei

Directorul interimar al Spitalului raional Orhei, Andrei Stratulat, a avut în 2019 un salariu de 184 de mii de lei, adică 15,3 mii de lei lunar. Soția sa a primit 187 de mii de lei de la Centrul de Sănătate nr. 2 Orhei.

Potrivit declarației de avere și interese personale, din 2019, familia a obținut prin donații o cotă-parte de 0,5 dintr-un teren agricol cu o valoare estimată la peste 16 mii de lei. Totodată, din 2010, membrii familiei Stratulat dețin câte o cotă-parte de 0,5 dintr-o vilă de 64,3 m.p., în valoare de 155 de mii de lei, dar și câte 0,5 dintr-un alt teren care se află în circuitul civil.

Directorul interimar al spitalului mai declară două mașini de model Mitsubishi Outlander și Volvo 440.

 Directoarea Spitalului raional Rezina, Nina Postu, a primit anul trecut, conform declarației de avere și interese personale, circa 214 mii de lei din salariu, adică 17 mii de lei lunar, iar soțul acesteia a avut puțin peste 132 de mii de lei de la Consiliul Raional Rezina. Totodată, 2,9 mii de lei au venit în bugetul familiei din alte surse. Familia deține un apartament în valoare de aproximativ 36 de mii de lei, trei case de locuit obținute prin contract de donație, la fel ca alte cinci averi imobile. Directoarea spitalului mai indică două terenuri intravilane, patru terenuri agricole, patru terenuri de alt tip, majoritatea obținute din donații, dar și un automobil Nissan Maxima.

 Veaceslav Palii, directorul Spitalului raional Șoldănești, care se află în această funcție din 2013, declară pentru 2019 un venit de 250 de mii de lei din salariu și pensie, adică 20 de mii de lei lunar, dar și 50 de mii de lei din darea unui spațiu în arendă. Soția sa, care activează la spital, a avut un venit de 273 de mii de lei, constituit din salariu, pensie și din închirierea unui spațiu.

Potrivit declarației de avere și interese, familia deține o casă cu valoarea cadastrală estimată la 139 mii lei, un garaj de 72 de mii de lei, trei alte imobile cu valoarea cumulată de 656 de mii de lei și două terenuri intravilane. Familia conduce două autoturisme, un BMV X5 și un Mercedes C200.

Membrii familiei Palii dețin câte o cotă-parte de 25% din societatea pe acțiuni de tip închis „Vladnic-Plus”, cu valoarea de cumpărare de 400 de mii de lei.

 Directorul Spitalului raional Telenești, Alexei Bivol, a încasat, în 2019, un salariu de circa 205 mii de lei, adică 17 mii de lei lunar, la care se mai adaugă și salariul de 197 de mii de lei al soției care activează în aceeași instituție medicală. Totodată, soția a mai încasat din pensie 37 de mii de lei, 30 de mii de lei venit pentru activitatea de întreprinzător și 14 mii de lei salariu de la compania pe care o deține.

Potrivit declarației de avere și interese a directorului spitalului, familia deține o casă de locuit în valoare de 199 de mii de lei, un garaj, două terenuri agricole și conduce un Citroen DS5.

Sursa: zdg.md

Distribuie

Lasă un răspuns