Ce a demonstrat olimpiada şcolară de la Şoldăneşti

Limba franceză este obiectul la care elevii din raionul Șoldănești au luat cele mai multe locuri premiante la olimpiada raională 2017. În topul disciplinelor premiante sunt istoria, informatica, limba engleză și limba română. Deși matematicienii erau cei mai numeroși la olimpiadă (65 de elevi), doar 7 dintre ei au îndeplinit condițiile pentru locurile premiante.

Februarie este luna olimpiadelor şcolare. Potrivit informației oferite la Direcția Învățământ, ediția 2017 a fost una mai deosebită. Competiția s-a desfășurat câteva zile și, respectiv, elevii dotaţi au avut șansa de a participa la mai multe obiecte. Un exemplu elocvent este Camelia Gonța, elevă la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” din Șoldănești, care a obținut locul I la limba română și fizică și locul II la limba engleză și istorie.

Și Alexandrina Gonța, tot discipolă a LT „Ștefan cel Mare” (clasa a IX-a) a înregistrat rezultate notorii:  locul II la limba și literatura română și mențiuni la limba engleză și fizică. Un alt exemplu este Daniela Ciorici, elevă în clasă a XI-a la LT ”Alexei Mateevici” din Șoldănești, care s-a învrednicit de locul I la limba română, la limba engleză și la chimie.

Conform totalurilor olimpiadei, cele mai multe locuri premiante au fost înregistrate la limba franceză. 14 elevi din clasele gimnaziale și liceale s-au clasat pe locurile I, II și III. La informatică și istorie au fost înregistrați câte 13 premianți. Proba la limba engleză a fost scrisă cu brio de 11 elevi, iar la limba română s-au evidențiat 10 elevi.

Foto de pe site-ul CR Şoldăneşti.

 

Natalia Rotari

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns