Câţiva minori din Meşeni, cercetaţi că ar fi prădat o casă ziua în amiaza mare

Potrivit dlui Dumitru Cobâlcean, șeful interimar al Secției Urmărire Penală a Inspectoratului de Poliție Rezina, la 28 mai c., o femeie din satul Meșeni, în vârstă de 63 de ani, a sesizat poliția, declarând că i-a fost prădată casa.

În cadrul investigațiilor întreprinse de polițiști s-a constatat, că în prima parte a zilei de 26 mai c., un minor cu vârsta sub 14 ani ar fi pătruns în casa respectivă în timp ce stăpâna se afla la serviciu, unde a făcut un adevărat tărăboi și a sustras, conform declaraţiilor păgubașei, vreo 40 de mii de lei.

Minorul suspect a fost identificat. Fiind audiat în prezența psihologului și a părinților, respectivul a recunoscut fapta. Mai mult ca atât, împreună cu alți presupuşi părtași ai furtului, la fel minori, au întors păgubașei vreo jumătate din banii sustrași.

Pe cazul dat a fost pornită urmărire penală, a adăugat D. Cobâlcean. 

Totodată, Serviciul Securitate Publică al IP Rezina  informează că, în perioada 22 mai – 2 iunie curent pe teritoriul raionului Rezina s-a atestat o creştere a numărului faptelor antisociale, mai ales în zilele de odihnă şi de sărbători. În perioada 03 – 05 iunie c. colaboratorii poliţiei au desfăşurat 12 razii pe timp de noapte. Au fost supuse verificării 19 locuri de agrement; verificată paza a 22 de obiective de păstrare a valorilor materiale, cu înaintarea a 13 recomandări pentru înlăturarea neajunsurilor depistate; repartizate 217 pliante informative. Au fost întocmite 30 de procese-verbale contravenţionale pe diferite linii de activitate.

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns