Câți pretendenţi aspiră la mandatul de deputat în circumscripțiile uninominale

Până la 4 ianuarie 2019 inclusiv, potrivit CEC, la consiliile electorale ale circumscripțiilor electorale uninominale au fost depuse 387 de cereri în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale.

4 ianuarie 2019, a fost termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în cele 51 de circumscripții uninominale.

Sursa citată precizează că până la această data deja au fost înregistrate 348 de grupuri de inițiativă, dintre care 131 au și depus listele de subscripție și dosarele solicitate în vederea examinării înregistrării candidaților, iar 93 de concurenți electorali au fost înregistrați.

La acel moment, potrivit sursei citate, cei mai mulți pretendenți se înregistrase în circumscripția nr. 50, la Vest de Republica Moldova – 13 candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Cei mai mulți candidați independenți la fotoliul din legislativ – 7 sunt din circumscripția 48, or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender.

Distribuie

Lasă un răspuns