Câţi moldoveni doresc să emigreze în SUA

Conform datelor Departamentului de Stat al SUA, în a. 2018 au depus cereri de obţinere a Cartei verde, cunoscută oficial sub numele de Carte de reședință permanentă în Statele Unite ale Americii 440863 cetăţeni ai Republicii Moldova, relatează sputnik.md.

Astfel, Republica Moldova este pe locul al treilea între ţările din spaţiul post-sovietic după numărul de cetăţeni care sunt gata să părăsească ţara de origine şi să emigreze în SUA. Cifra este de-a dreptul enormă, dacă ţinem cont şi de faptul că circa un milion de moldoveni din numărul celei mai active părţi a populaţiei deja au părăsit ţara. Aceste date ar trebui, probabil, să constituie una din problemele prioritare asupra rezolvării căreia să-şi concentreze atenţia autorităţile de toate nivelurile din Republica Moldova.

Apropo, pe primele două locuri la acest capitol se plasează Uzbekistanul (circa 2 milioane de cereri) şi Ucraina (1,5 milioane de cereri).

Lipsa unor locuri decente de muncă, condiţiile minime de trai şi viitorul incert sunt cauzele principale care îi determină pe oameni să plece în căutarea unei vieţi mai bune.

 

Distribuie

Lasă un răspuns