Câți cetățeni din R. Moldova au pașapoarte românești

În ultimii ani, numărul basarabenilor care redobândesc cetăţenia română este în continuă creştere. Cei mai mulţi dintre ei spun că beneficiile sunt nenumărate – de la dreptul de a călători liber în spaţiul european, până la dreptul de vot sau asistenţă medicală, transmite www.libertv.md.

Potrivit celor mai recente date oferite de Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie de la Bucureşti, doar anul trecut în Republica Moldova peste 250 de mii de cetăţeni cu domiciliu stabil deţineau paşaport românesc. Această cifră însă nu ia în calcul şi basarabenii care şi-au redobândit cetăţenia României şi au indicat domiciliul în dreapta Prutului.

Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie anunţă că, din anul 2002 şi până în 2018, peste o jumătate de milion de cetăţeni din Republica Moldova au redobândit cetăţenia statului român.

Printre beneficiile deţinerii cetăţeniei române se numără dreptul de şedere pe un termen nelimitat în ţările Uniunii Europene și de a primi alocaţii pentru copii, posibilitatea de a studia în Uniunea Europeană, asistenţă medicală conform standardelor şi legislaţiei europene, dreptul de vot sau cel de pensie.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns