Câte zile libere vom avea în 2018

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale propune ca patru zile din 2018 să fie considerate zile de odihnă, cu recuperare în alte patru zile de sâmbătă. Prevederile se conțin într-un proiect de hotărâre propus spre consultări publice, transmite IPN.

Ministerul vine cu această propunere în scopul optimizării timpului de muncă şi de odihnă. Astfel, se propune ca în ziua de vineri, 9 martie, bugetarii să aibă liber. Iar împreună cu ziua de 8 martie, care este nelucrătoare, cu sâmbătă și duminică, se oferă o minivacanță de patru zile. Și data de 30 aprilie, care cade în zi de luni, se propune a fi nelucrătoare. Bugetarii vor mai avea liber pe 24 decembrie, cu o zi înainte de Crăciun pe stil nou şi în ultima zi din an – 31 decembrie.

Zilele libere respective vor fi recuperate în zilele de sâmbătă – 3 martie, 21 aprilie, 15 decembrie  și 22 decembrie.

Alte 14 zile de sărbătoare sunt nelucrătoare, fără recupe-rare. Este vorba de: 1 ianuarie – Revelionul, 7 şi 8 ianuarie – Crăciunul pe stil vechi, 8 martie – Ziua Internațională a Femeii, 8 şi 9 aprilie – Paștile, 15 şi 16 aprilie – Paștile Blajinilor, 1 mai – Ziua Muncii, 9 mai – Ziua Victoriei asupra fascismului, Ziua Europei, 1 iunie – Ziua Copilului, 27 august – Ziua Independenței, 31 august – sărbătoarea “Limba Noastră” și 25 decembrie – Crăciunul pe stil nou.

Mai devreme, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale propunea un proiect prin care urma ca 31 decembrie și 2 ianuarie să fie declarate zile nelucrătoare, fără recuperare, iar 8 martie și 1 mai să fie declarate zile de muncă. Însă, urmare a mai multor reacții negative, proiectul a fost retras.

  Imagine simbol. Sursa: timpul.md

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns