Câte milioane au fost alocate pentru reabilitarea drumului L165

Prin decizia Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR), pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a drumului local L165 (care duce de la traseul naţional R20 spre s. Lalova şi Mănăstirea Țâpova), au fost alocaţi 5 milioane de lei din cele 185 mln de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) destinate în anul curent pentru implementarea proiectelor din Regiunea Centru.

Potrivit ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, cu banii alocaţi se prevede realizarea a 35 de proiecte ce ţin de infrastructura drumurilor regionale și locale, aprovizionarea cu apă și sanitație, managementul deșeurilor solide, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, sporirea atractivității turistice, eficiența energetică a clădirilor publice, etc.

Valoarea totală a proiectului, care urmează să fie încheiat în anul 2019, este de peste 81 mln de lei, inclusiv 70 mln din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR), peste 11 mln de lei fiind contribuţia administraţiei raionului Rezina.

Lucrările de reabilitare a drumului L 165 au început în anul 2017. Captare imagine: ELITA TV.

 

Reporter “C”

Distribuie

Lasă un răspuns