Cătălin Dânga, cel mai bun elev din Teleneşti

Cătălin Dânga din clasa a XI-a profil real a Liceului Teoretic Lucian Blaga din Teleneşti a fost distins cu titlul Elevul anului 2019 în cadrul Galei Educației, organizată de către Direcţia Generală Educaţie Telenești.

 

Opțiunea juriului pentru Cătălin nu a fost întâmplătoare, dânsul a obținut opt diplome de performanță la diverse discipline pe parcursul anului de învățământ. Deși studiază la profilul real, a participat şi la olimpiadele raionale la istorie și literatura română, obținând în ambele cazuri locul I.

”Un tânăr merituos, cu abilități deosebite, în spatele cărora stă o muncă asiduă și atitudine conștiincioasă față de studii, de sarcinile obștești. El vine în fiecare dimineață de la Mândrești la Teleneşti, cale de 7 kilometri. Nu cunosc să se fi prezentat vreodată cu temele nepregătite sau să declare că azi nu are dispoziție și nu participă la ceva”, ne spune dna Veronica  Postolache, diriginta lui Cătălin.

Am aflat că vrea să-şi continue studiile la medicină. A citit multe despre Hipocrate și Halenus, renumiții medici ai antichității, despre medici cu renume din ţară, de la care a intuit că medicina este o artă, iată de ce pregătirea multilaterală, posedarea tuturor disciplinelor pentru Cătălin este una prioritară. Iar dorința de a nu fi mulțumit de sine însuși, maximă care aparține poetului Lucian Blaga, părintele spiritual al liceului unde învață, a devenit pentru el şi un stil de viață.

Succese în continuare, Cătălin!

Ion Cernei                                                                   

 

Distribuie

Lasă un răspuns