Cât Parlamentul nu activează, deputatele se întâlnesc cu alegătorii

Svetlana Rotundu (în centru), ex-preşedinta raionului Şoldăneşti, acum cercetează problemele localităţilor din raion în calitate de deputată.

 

Deputatele PDM Svetlana Rotundu şi Eleonora Graur desfăşoară întâlniri cu cetăţenii în localităţile raioanelor Şoldăneşti şi Rezina.

 

Site-ul Consiliului Raional Şoldăneşti relatează că în luna aprilie (perioada cât Parlamentul nu s-a întrunit în şedinţe), Svetlana Rotundu a avut întâlniri cu cetăţenii în două localităţi – Olişcani şi Sămăşcani. În ambele localităţi parlamentara a avut întrevederi cu angajaţii mai multor instituţii, dar şi agenţi economici, în cadrul cărora s-a discutat preponderent despre problemele acestora, soluţiile posibile de depăşire a lor.

Potrivit primarului de Olişcani, Andrian Sfeclă, dar şi altor participanţi la întrevedere, unde parlamentara a fost însoţită şi de noul preşedinte al raionului, Nicolae Dorogan, localitatea are nevoie de acţiuni urgente în ce priveşte lichidarea gunoiştilor neautorizate şi salubrizarea teritoriului, antrenarea unui număr mai mare de persoane în lucrările comunitare. Primarul s-a referit de asemenea la problema aprovizionării localității cu apă potabilă. Proiectul apeductului deja este şi a fost înaintat spre finanţare Fondului Ecologic Naţional, însă din lipsa surselor financiare construcţia lui a fost sistată.

La grădinţa de copii unul din subiectele discuţiei a fost Legea privind sistemul unic de salarizare, apreciată pozitiv de unele angajate şi criticată dur de altele, pentru că autorii ei nu au prevăzut la stabilirea sporului salarial existenţa studiilor superioare.

În continuare deputata s-a întâlnit cu lucrătorii gimnaziului, Centrului de sănătate, SRL Micu&Co, GŢ Olga Pisarenco.

Potrivit sursei citate, destul de productivă a fost şi vizita deputatei Svetlana Rotundu la Sămăşcani. Parohul bisericii Naşterea Domnului, părintele Ion Făgurel, i-a solicitat ajutorul în ce priveşte un suport financiar pentru schimbarea a 4 ferestre de la clopotniţa bisericii.

La întâlnirile cu cetăţenii, care au avut loc la primărie, gimnaziu, grădiniţa de copii ş.a. instituţii s-a discutat despre necesitatea iluminării străzilor, starea deplorabilă a drumurilor, salubrizarea localităţii, ajutorul de 200 de lei pentru copii, promis de guvernare, diverse probleme privind salarizarea şi stabilirea pensiilor unor categorii de angajaţi ş.a.

Eleonora Graur, aleasă deputată în circumscripţia nr.13 Rezina, însoţită de noul preşedinte al raionului, Vasile Gobjilă, a vizitat comuna Horodişte.

După cum relatează www.consiliu.rezina.md, deputata a făcut o trecere în revistă a proiectelor realizate de guvernare în ultimii ani, menţionând că anul acesta comuna Horodiște va beneficia de circa 4 mln de lei pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor. Locuitorii comunei au propus ca satele lor să fie incluse  în planul investițional al SRL Orhei-gaz, să se ia măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi deservire la  punctele medicale, dotarea oficiului poștal din localitate cu cele necesare pentru o activitate normală.

În aceeaşi zi deputata a primit în audienţă cetăţeni din oraşul Rezina, mai precizează sursa citată.

Reporter ”C”

 

Distribuie

Lasă un răspuns