Castelele de apă cu tricolor de la Ciocâlteni

Ideea bizară a președintelui Igor Dodon de a schimba tricolorul pe un drapel roșu având cap de bour, l-a făcut pe Ion Ionașcu, primarul de Ciocâlteni, raionul Orhei, să-şi amintească de experienţa primarului de Cluj, Gheorghe Funar, care a vopsit băncile din parcurile municipiului în culorile drapelului național. Şi-au propus, deci, şi ciocâltenenii să vopsească toate castelele de apă din teritoriu (cele mai înalte obiecte din sat)în culorile tricolorului.

 

În primavară au adus o mașină cu turn pentru lucrările la înălțime și, cu ajutorul entuziaştilor locali, au vopsit cele cinci castele de apă aflate în teritoriul comunei. Exemplul de la Ciocâlteni s-a dovedit a fi molipsitor. La fel au procedat și primarii de la Brăviceni, Vladimir Cociorvă și Mălăiești, Ilie Vârtosu. Astfel de-a lungul traseului Chişinău-Soroca avem o girlandă de castele de apă decorate cu drapelul de stat al Republicii Moldova.

”Am propus și altor primari din regunea noastră să procedeze la fel. Drapelul este unul din simbolurile noastre naționale, care trebuie să domine de-asupra localităţilor ţării. Unii colegi se tem că oarecare vopsea ar putea absorbi mai activ lumina solară, încălzind astfel apa din castel. Pot să vă asigur că vara circulația apei e destul de mare, astfel temperatura nu crește nici cu un grad”, ne spune primarul Ion Ionașcu.

În imagine: Ion Ionaşcu.

Ion Cernei

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns