Castanele de sub picioare – o comoară în casă

E timpul castanelor. Curăţaţi-le de coaja cafenie, miezul alb uscaţi-l, apoi măcinaţi-l pudră şi depozitaţi-l în săculeţe de hârtie sau de pânză în loc uscat.

Folosiţi această făină de castane în loc de praf de dinţi – nu doar că va însănătoşi gingiile, dar şi va albi dinţii cu un ton.

Acelaş praf de castrane poate fi utilizat în loc de săpun la spălatul rufelor – are o aromă fină şi vă va proteja mâinile la spălatul manual.

Praful de castane e bun şi pentru baie. 1 lingură de praf se lasă peste zi în 0,5 litri de apă, seara se dă în clocot şi se adaugă în cada de baie. Pielea va deveni catifelată, mai întinerită, se va îmbunătăţi circulaţia sângelui. La fel se poate folosi ca gel de duş şi ca şampon – părul creşte mai intens, doar peste o lună de folosire încetează căderea lui.

Pentru o mască de faţă formidabilă amestecaţi 2 linguri de praf de castane cu puţină apă, aplicaţi-o pe pielea curată, lăsaţi 10 minute şi clătiţi bine cu apă călduţă.

Puneţi praf de castane în săculeţe de pânză şi atârnaţi în dulapuri – veţi scăpa de molii.

Cu toate că fructele castanului care creşte în Moldova nu sunt toxice, ele nu pot fi folosite în alimentaţie – pentru aceasta există soiuri speciale.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns