Cartierul Trandafirilor a scăpat de noroi şi beznă

Locatarii cartierului Trandafirilor din partea de nord-vest a oraşului Rezina mai bine de două decenii la rând au fost supuși unor disfuncționalități insuportabile. Proiectarea acestui masiv locativ a început acum 30 de ani. Inițial se prevedea înălţarea a 11 blocuri locative cu un număr total de 460 de apartamente și alte clădiri pentru prestări servicii comunale și sociale. Anevoios și cu multe probleme a decurs construcția acestui cartier, care, de fapt, mai continuă și în zilele de azi.

În primul deceniu al acestui „proiect epocal” au fost date  în exploatare 7 blocuri cu un număr total de 294 de apartamente, în care locuiesc cca 900 de rezineni. Aceștia timp de două decenii au fost sortiți să mestece noroiul toamnelor și primăverilor.

Potrivit informației primarului orașului Rezina, Simion Tatarov, expusă la o ședință recentă a Consiliului Orășenesc, în anul trecut, SA „Magistrala”, timp de câteva luni, a valorificat 2,235 milioane de lei la construcţia străzii Trandafirilor și a căilor de acces către blocurile locative. Lucrările rutiere pe strada Trandafirilor, cu o lungime de cca 0,3 km și 3 tronsoane către blocurile locative cu o lungime comună de cca 350 metri, au rezistat etapei de control. La moment Întreprinderea Municipală „Servicii Comunal-Locative” finalizează instalarea sistemului de iluminare a spațiului public din acest cartier.

„În anul curent se preconizează efectuarea lucrărilor de amenajare a spațiilor verzi, odată cu terminarea cărora vor lua sfârșit și chinurile de decenii ale locatarilor din cartierul Trandafirilor”, a mai spus Simion Tatarov.    

 

Această rubrică este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la Bucureşti. Responsabilitatea pentru conţinutul materia-lelor publicate aparţine autorului şi nu neapărat reflectă poziţia Ambasadei.

Ion Perciun 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns