Careul școlar de la 2 septembrie, fără discursuri politice

Imagine simbol

Toți elevii din Republica Moldova încep luni, 2 septembrie, noul an de studii. Potrivit agora.md, în contextul evenimentului Primul sunet, Ministerul Educației informează că activitatea nu trebuie să depășească 45 de minute, evitând pericolul de insolații, și nu se admit discursuri politice.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că fiecare instituție de învățământ poate să-și aleagă forma de organizare a Primului sunet, chiar renunțând la ceremonie.

Totodată, Ministerul recomandă profesorilor să se axeze, la prima oră de clasă, pe teme care contribuie la crearea unui mediu motivațional pentru învățare și colaborare în cadrul școlilor.

Ministra Educației, Liliana Nicolăescu-Onofrei, recomandă pedagogilor să invite la prima lecție oameni care au participat la Marea Adunare Națională, care au trăit acele clipe. “De ce să nu fie ei oaspeții elevilor la prima lecție, o lecție de istorie orală? Creativitate în abordare, motivație pentru învățare, punerea în valoare a colaborării pentru obținerea succesului – acestea și orice alte subiecte sunt mai mult decât binevenite pentru începutul de an școlar”, a scris ministra pe pagina de facebook.

Distribuie

Lasă un răspuns