Candidatul la Premiul Nobel, Ion Lazarenco Tiron, începe campania de promovare

Candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace 2019, Ion Lazarenco Tiron, va participa, în perioada 15 – 21 aprilie curent, la Simpozionul Național Ziua Pământului, ediția a XIII-a, care va avea loc în România, scrie curentul.md, citat de radioorhei.info.

Este prima acțiune din Planul de promovare a imaginii ţării şi a mesajului de pace susţinut de Ion Lazarenco. Pentru această campanie, Executivul a alocat 1 milion de lei.

Conform Planului de acțiuni, candidatura lui Ion Lazarenco urmează a fi promovată pe plan internațional prin diverse activități, care vor contribui la informarea societății despre realizările sale și mesajele de pace și unitate promovate prin înot.

Laureații Premiul Nobel pentru Pace vor fi anunțați în decembrie curent.

Ion Lazarenco este originar din Brăviceni, raionul Orhei, dar cu mulți ani în urmă s-a stabilit cu traiul în Irlanda. El a devenit primul înotător de pe glob care a traversat din prima încercare șapte strâmtori. Deși este stabilit în Irlanda, sportivul înoată în calitate de cetățean al Republicii Moldova și atrage atenția comunității asupra conflictului transnistrean. El a iniţiat mai multe proiecte în Republica Moldova, două dintre care sunt Înotul de Pace de pe Nistru, pe o distanță de 240 km, parcursă în 8 zile, în scop caritabil şi Nistrul unește Moldova.

Distribuie

Lasă un răspuns