Când va fi reabilitat tronsonul de drum Ciocâlteni-Clișova

La ședința recentă a Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR), s-a decis majorarea, cu 7 milioane de lei, a mijloacelor financiare alocate pentru proiectul de reabilitare a
infrastructurii rutiere de acces în Regiunea Centru. Banii vor fi utilizați pentru asfaltarea drumului L-326 M2 Clișova – Suhuluceni – Leușeni – Verejeni, până la sfârșitul anului 2018, relatează serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată, după ce, în luna iulie, ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a discutat cu primarii din raioanele Telenești și Orhei despre necesitatea reconstrucției tronsoanelor de drum L-326 M2, cu o lungime de 23 km, și Ciocâlteni-Clișova de 4,5 km. Atunci, Chiril Gaburici a dat asigurări că Ministerul Economiei și Infrastructurii va întreprinde măsurile necesare, astfel încât lucrările de reparație a drumului să fie finalizate până la sfârșitul anului.

În 2018, pentru implementarea acestui proiect au fost alocate 5 milioane lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), 1,5 milioane – din contul Administrației de Stat a Drumurilor și alte 900 mii de lei din resursele nevalorificate din contul ADR Centru pentru anul 2017.

În cadrul aceleiași ședințe, CNCDR a audiat Raportul privind implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020, în perioada ianuarie-iunie 2018. De asemenea, a fost prezentată informația privind implementarea proiectelor de dezvoltare regională, finanțate din FNDR și alte surse în primul semestru al acestui an.

Distribuie

Lasă un răspuns