Campionul olimpic Tudor Casapu în ospeţie la elevii din raionul Telenești 

Halterofilul Tudor Casapu, câștigătorul medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Barcelona din vara anului 1992, alături de Nicolae Ambrosi și Vasile Grosu, profesori la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport, au fost săptămâna trecută oaspeţi la gimnaziile din Verejeni, Sărătenii Vechi și la LT ”Lucian Blaga”  din Telenești. Dumnealor au povestit despre calea spre podiumul olimpic și drumurile deloc simple ale afirmării în domeniul sportului național.

După cum ne-a relatat Nicolae Ambrosi, care este unul din ctitorii Mișcării Olimpice din țara noastră, participarea dlui Casapu la aceste întâlniri ține de un șir de acțiuni de educație olimpică a generaţiei tinere:

”Elevii au fost entuziasmaţi să dialogheze cu primul nostru campion olimpic. Ni s-au adresat foarte multe întrebări, mai ales la Sărăteni” a remarcat dl Ambrosi.

Tudor Casapu ne-a povestit că a mai fost în raionul Telenești la întâlniri cu elevii și de fiecare dată găsește aici surprize extraordinare:

”Elevii de la liceul ”Lucian Blaga” m-au îndemnat să vizitez Muzeul de peste drum, unde există o sală a sporturilor. Am descoperit acolo Drapelul nostru național, pe care eu l-am purtat la parada echipelor sportive participante la Jocurile Olimpice din vara anului 1992. Am avut mari emoţii, fiind rugat să-mi pun semnătura pe flamura noastră”, ne-a relatat campionul.

Amintim că Tudor Casapu s-a născut la Mingir, raionul Hâncești, în 1961, s-a antrenat în secții de haltere la Chișinău, iar înainte de 1992 a participat la alte două ediții ale Jocurilor Olimpice în componența unor echipe ale URSS. În prezent dânsul este președintele Federației Națioanle de Haltere a  Republicii Moldova.

În imagine (de la stânga): Nicolae Ambrosi, Tudor Casapu şi Vasile Grosu în Sala sporturilor de la Muzeul raional din Teleneşti.

Ion Cernei

Distribuie

Lasă un răspuns