Campaniile electorale necesită resurse sporite

   Consiliul Raional Rezina a aprobat în şedinţa recentă noi limite, substanţial majorate, de kilometri pentru automobilele de serviciu puse la dispoziţia conducătorilor administraţiei raionului, ai direcţiilor şi secţiilor subordonate CR.

De exemplu, pentru automobilul de serviciu al preşedintei raionului s-a aprobat o limită anuală de 55 mii km, aproape de două ori mai mare decât în anii precedenţi, când această limită nu depăşea 30  mii de km. Asta înseamnă că dumneaei are liber să facă zilnic (cinci zile în săptămână) circa 200 de kilometri.

Cu şapte mii de km a fost majorată limita pentru Direcţia Finanţe şi cu câte cinci mii – pentru vicepreşedinţii raionului.

Astfel, în anul electoral 2019 numai pentru aprovizionarea cu combustibil a 10 automobile de serviciu ale şefilor din administraţia raionului, din bugetul public urmează  să fie cheltuiţi circa jumătate de milion de lei. Aici nu intră cheltuielile pentru deservirea autoturismelor, care trebuie făcută după fiecare 10-15 mii km, procurarea pieselor de schimb etc.

În opinia unor cititori ai ziarului, care au aflat despre această decizie de pe o reţea de socializare, astfel Consiliul a „legiferat” utilizarea de către demnitarii din Rezina în alegerile parlamentare şi locale din anul 2019 a unei importante resurse administrative.

Reporter ”C”

 

Distribuie

Lasă un răspuns