Campanie de colectare de fonduri în susținerea medicilor, „soldații” din linia întâi în lupta cu coronavirusul

Pandemia de coronavirus, care a afectat considerabil viața oamenilor de pe tot mapamondul, ne-a atins și pe noi. Cei mai afectați, știm bine, sunt medicii, care încă țin piept cu brio provocărilor impuse de situație. În timp ce pe mulți dintre noi autoritățile ne îndeamnă să stăm acasă pentru a ne proteja, acest îndemn nu este valabil și pentru ei, „soldații” din linia întâi în lupta cu noul coronavirus.

 Un mic grup de inițiativă, format din fondatoarea “MAD-Aid” Victoria Dunford, antreprenorul Anatol Untură și jurista Ana Racu, au pornit o campanie de colectare de fonduri pe platforma Gofundme, iar banii colectați vor fi direcționați pentru a procura lucruri necesare pentru a ușura viața cadrelor medicale, care lucrează în ture interminabile și care rareori au timp să mănânce.

Potrivit unimedia.info, Victoria Dunford a declarat că a discutat cu medicii, cu șefii de spitale și conducerea Ministerului Sănătății pentru a identifica necesitățile lor de moment. „Și dacă pe partea de medicamente totul e în regulă, oamenii, medicii, au nevoie de noi! Vrem să le facem viața un pic mai ușoară celor care stau în ture de 12 ore, prinși în costume incomode, măști sufocante și în mașini mereu pe drum”, a adăugat organizatoarea acțiunii de colectare de fonduri.

Victoria relatează că unii din ei nu mănâncă câte 10 ore la rând, sau nu dorm câte 24. „Vrem să le trimitem ce putem – cafea, ceai, biscuiți, apă, consumabile, orice va fi nevoie și desigur multă grijă de la noi. Deja am discutat cu Valeriu Arnaut de la “Metro”, ei ne vor ajuta cu procurarea celor necesare în regim automat, să exlcudem contactul cu prea mulți oameni și vor livra aceste produse la depozitele de unde vor fi repartizate organizat la toate unitățile de urgență și spitalele strategice. În Moldova sunt câteva mii de medici, asistenți medicali și lucrători tehnici ai sistemului de medicină de urgență și spitale care sunt implicați acum pe linia întâi de combatere a epidemiei.”

Organizatorii au făcut un apel către oameni: „E vorba de noi toți, de oameni, de suflete – acum mai mult ca niciodată avem nevoie unul de celălalt. Italienii cântă de pe balcoane medicilor lor, spaniolii îi aplaudă pe eroii lor, noi vrem să venim cu suport pentru toți cei care sunt pe linia întâi. Spunem “Mulțumesc” cu recunoștință, ne mobilizăm și susținem toți lucrătorii sistemului medical în munca nobilă și eroică pe care o îndeplinesc. Ei trebuie să simtă susținerea noastră, a tuturor. Donăm 5 minute de pauză pentru încă 12 ore de muncă a unui medic și “Stămacasă – Pentru că ne pasă!”.

Distribuie

Lasă un răspuns