Campania „Protejează familia de violență” a ajuns și la Telenești

Polițiștii din Teleneşti au desfășurat sâmbătă o activitate de sensibilizare a cetățenilor în contextul campaniei de informare cu genericul „Protejează familia de violență”.

De comun cu reprezentanții Asociației “Promo-LEX” și Centrului de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria” au avut un dialog constructiv și amical cu cetățenii privind fenomenul violenţei în familie, noile modificări în legislație vizând prevenirea, combaterea violenţei şi protecţia victimelor, precum și serviciile și specialiștii care pot să intervină și să ajute potențiala victimă.

Totodată, angajații Secției Prevenire a IP Telenești au prezentat prin intermediul Centrului Mobil de Prevenire și Informare al Poliției diverse filmulețe de scurt metraj cu mesaje de anti-victimizare și prevenire a cazurilor de violență.

Copiii au fost implicați în activități interactive, au desenat postere, au participat la concursul de rezolvare a „Rebusului Siguranței”, precum și alte jocuri cu mesaje de prevenire a violenței, fiindu-le oferite cadouri. În acest sens, Poliția și Direcţia Generală Educaţie, Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, Direcția Cultură Telenești, alte instituții partenere și-au propus, în perioada campaniei, să crească gradul de informare al cetățenilor cu privire la dimensiunea, incidența și formele de manifestare a violenței în familie, instituțiile implicate în gestionarea acestui fenomen, precum și drepturile și măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecției victimelor violenței în familie.

Zeci de copii de la grădinițe, de la Gimnaziul ”M.Eminescu” şi Gimnaziul din Băneștii Vechi şi-au prezentat prin desen viziunile privind familia protejată de violență și au lansat mesaje de susținere a campaniei. De asemenea, copiii au interacționat cu polițiștii, care i-au inițiat în formarea deprinderilor de siguranță. 

În fiecare weekend, în comun cu partenerii, angajații Direcției Generale Securitate Publică a IGP vor desfășura astfel de activități în toată țara, campania urmând să finalizeze la 25 iunie curent.

Alexandru Pasat, specialist în Secția Securitate Publică a IP Telenești 

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns