Căldură mai ieftină pentru “patron”. Primăria Orhei, favorizată de o întreprindere subordonată

Primăria Orhei a fost favorizată de o întreprindere municipală subordonată şi care i-a furnizat agent termic la tarif redus. Acest lucru rezultă din declaraţia pe care Ion Beregoi, directorul de odinioară al întreprinderii “Reţele Termice Orhei”, a făcut-o la recenta şedinţă a Consiliului Municipal Orhei (în imagine).

 

După cum relatează radioorhei.info, vorbitorul a explicat că pierderile întreprinderii,  în sumă de peste 230 de mii de lei,  se datorează tarifului mai mic pentru căldură, pe care l-a achitat Primăria Orhei, în raport cu alţi consumatori. Beregoi a deschis parantezele în contextul aprobării unei decizii legate de absorbţia “Reţelelor Termice” de o altă întreprindere municipală – „Servicii Comunal Locative” (SCL) Orhei.

Decizia prin care s-a dat startul reorganizării în cauză a fost luată de Consiliul Municipal Orhei încă la mijlocul verii a.c. Tot atunci, au fost aprobate noile state de personal ale SCL Orhei, dar Oficiul Cancelariei de Stat a contestat acea decizie în instanța de judecată.

Ex-directorul Ion Beregoi a afirmat în plenul Consiliului Municipal Orhei că nu a fost anunţat despre planurile administraţiei oraşului în privinţa reorganizării întrep-rinderii pe care o conducea, că despre decizia respectivă a aflat din internet şi că, fără să fie întrebat, a fost numit preşedinte al comisiei de transmitere a „Reţelelor Termice” către “Servicii Comunal Locative” Orhei.

În replică, primarul Ilan Șor a declarat că în situaţia în care se află oraşul, este mai bine ca salariile lui Beregoi şi ale membrilor familiei sale, care sunt angajaţi la întreprindere, să ajungă la pensionari. Șor a enunţat şi mărimea sumei, care s-ar ridica la peste 250 mii de lei.

Declaraţiile celor doi au răsunat deja după ce decizia despre unele aspecte ale absorbţiei „Reţelelor Termice” de către SCL Orhei a fost aprobată. Preşedintele şedinţei, reprezentantul fracţiunii majoritare, Evgheni Pisov, a refuzat să îi ofere cuvântul lui Beregoi înainte ca decizia să fie votată,  precizează sursa citată.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns