Calculatorul merge mână în mână cu meşteşugurile

Biblioteca Publică Mateuți a lansat două servicii noi: “Mâini dibace” și “Calculatorul – o necesitate”, cu scopul de a promova meșterii populari din localitate, de a arhiva, a studia și prelungi  meșteșugurile pe care le mânuiesc utilizatorii noştri. Astfel reuşim să promovăm mai eficient cartea, să organizăm manifestaţii culturale, să oferim consultații, acces gratuit la internet, instruire pentru toate vârstele de utilizatori dornici să navigheze pe internet, să gestioneze la calculator, să-și creeze o pagină web, să comunice pe rețelele de socializare, skipe, etc.

Orice utilizator se poate iniţia sau perfecţiona în arta împletitului, croşetatului, broderiei la meşteriţa populară Eugenia Ursachi. Meșterii Vladimir Rudi şi Simion Ursachi îi iniţiază pe doritori în prelucrarea artistică a lemnului.

Activităţile meșterilor cu utilizatorii sunt de la începutul câștigării proiectului “Novateca” de către BP Mateuți. Pentru ca pe parcurs aceste ocupaţii să cointereseze copiii şi tinerii, intenţionăm să le transformăm în proiectul-mugure ,,Micul designer”.

Odată cu implementarea Programului de susținere în dezvoltare a bibliotecilor “Novateca”, biblioteca a devenit mai călduroasă, mai luminoasă, mai comunicabilă și plină de culoare!

Anghelina Ursache, şefa BP Mateuți

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns