Cafeneaua motivațională Trăiește clipa, inaugurată cu romanul Clipa

 Prima ședință a Cafenelei motivaționale Trăiește clipa, un nou proiect apărut la Orhei, a fost dedicată creației scriitoarei Tatiana Croitor şi a adunat mai mulți iubitori de lectură din rândul profesorilor de la gimnaziile, liceele și colegiile din urbe. 

Tatiana Croitor, autoare a două cărți de proză,  a vorbit despre romanul Clipa, despre modul cum își concepe creația și planurile sale de perspectivă, a răspuns la mai multe întrebări. Iar Nina Mihailov–Globa, colega de muncă a autoarei, a  povestit despre activitatea cotidiană a Tatianei, care exercită funcția de șefă a Serviciului Asistență Psihopedagogică din cadrul DGE Orhei. Elevii Maia Mihailov, Adrian și Georgeta Țugui au dedicat prozatoarei versuri şi melodii.

După cum ne-a relatat dna Ludmila Botnariuc, angajată a bibliotecii, Cafeneaua motivațională  reprezintă o nouă modalitate de atragere a tineretului studios și elevilor în activități care țin de creația literară a condeierilor orheieni: ”Vorbim despre probleme de literatură, poziția cetățenească a tânărului condeier… Cafeneaua a fost organizată în parteneriat cu Biblioteca Publică Raională A.Donici. Cei prezenți au primit o doză de optimism, și-au împărtășit cu emoții impresiile în urma lecturii romanului Clipa”, a precizat dna Botnariuc.

”Tatiana Croitor este o romancieră moralistă, care nu-și aruncă mesajul operei sale în ceața neantului, mai degrabă îl developează treptat și lent, ceea ce-i conformă în mod remarcabil numele unei prozatoare de raid lung. Este important ca opera ei să fie înțeleasă și căutată de cei tineri. Este o mare aventură să scrii pentru copii și tineri, dar ei îi reușește”- a remarcat poetul și istoricul orheian Vasile Cocarcea, participant la activitate.

Ion Cernei 

 

Distribuie

Lasă un răspuns