Burse pentru cei mai dotați elevi

Pe parcursul anului curent, 31 de elevi din raionul Şoldăneşti vor primi bursă de performanţă. Celor de la gimnaziu li se va oferi lunar câte 100 de lei. Elevii claselor liceale vor beneficia de un suport financiar în sumă de 150 de lei.

Fiecare al doilea bursier este elev la liceul teoretic ”Alexei Mateevici” din centrul raional. Din această instituţie sunt şi elevii care au mediile cele mai mari. Printre aceștia este Anastasia Graminischi, care învaţă în clasa a X-a şi are media notelor de 9,77. La olimpiada raională de anul trecut, adolescenta a ocupat locul I la limba română şi la fizică.

În imagine: Tot de la liceul teoretic ”Alexei Mateevici” din Șoldănești este şi a doua bursieră – Daniela Ciorici. Media generală a notelor ei este de 9,71. Ea a ocupat locurile întâi la olimpiada raională din 2017 la disciplinele limba română şi chimie.

Potrivit informaţiilor oferite la Direcţia Raională Învăţământ, pentru concursul raional „Cei mai dotaţi elevi din instituţiile de învăţământ în anul de studii 2017-2018” s-au înscris 40 de elevi din şcolile raionului Şoldăneşti.

Comisia de evaluare a analizat toate dosarele şi i-a selectat pe cei care întruneau condiţiile concursului. Pentru a fi eligibil, candidatul trebuia să aibă o medie mai mare decât 9,00, să prezinte dovezi că a ocupat locurile I şi II la olimpiada raională în 2017.

Distribuie

Lasă un răspuns