DOC/ BNM a primit raportul final Kroll 2. Urmează să fie transmis organelor de anchetă

Banca Națională a Moldovei (BNM) a primit raportul final Kroll 2. Documentul conține informații despre frauda care a dus la insolvabilitatea a trei bănci din Republica Moldova: Banca de Economii S.A., Banca Socială S.A.  și Unibank S.A..

Potrivit unimedia.info, documentul conține 54 de pagini și opt capitole, care dezvăluie cum au fost furați banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns. Sinteza este accesibilă în limbile engleză și română.

Raportul, împreună cu datele operative referitoare la urmărirea fondurilor fraudate, urmează sa fie transmis săptămâna viitoare organelor de anchetă din Republica Moldova de către reprezentanții Kroll conform procedurilor agreate cu consorțiul internațional.

BNM spune că reprezentanții companiilor Kroll și Steptoe & Johnson și-au confirmat disponibilitatea de a colabora în continuare cu organele de anchetă moldovenești, pentru a susține efortul de recuperare a bunurilor fraudate pe plan internațional, dar și pentru a întări baza probatorie în procedurile inițiate pe plan intern.

Sinteza în limba română a raportului în Kroll 2

Distribuie

Lasă un răspuns