Blestemul înecurilor la Orhei: Un alt bărbat s-a înecat la Peresecina

Înecurile se ţin lanţ la Orhei. În bazinul acvatic din Peresecina s-a înecat un bărbat în vârstă de 34 de ani. Tragedia s-a întâmplat în amiaza zilei vineri, când bărbatul a intrat în lac pentru a se scălda. Corpul neînsufleţit al victimei a fost extras din apă după lungi căutări, care s-au încheiat în jurul orei 19 seara, relatează unimedia.info.

Potrivit şefului adjunct al Direcţiei Situaţii Excepţionale Orhei (DSE), Viorel Patraș, victima şi alţi câţiva câţiva tineri se odihneau pe mal, unde ar fi avut loc și consum de alcool.  Paznicul iazului a povestit că i-a atenţionat pe bărbaţi să nu intre în apă. Totuşi, unul dintre tineri a hotărât să se răcorească, iar după ce a înotat vreo 30 de metri, a dat semne că se scufundă. In ajutor i-a sărit un prieten de pe mal, dar şi acesta era cât pe ce să se înece, scrie radioorhei.info.

La faţa locului au venit medicii, care l-au asistat pe înotătorul supravieţuitor. Corpul tânărului înecat a fost căutat mai întâi de salvatorii din Orhei, iar apoi  au intervenit şi scafandrierii  din Chişinău.

Viorel Patraș a declarat că numărul înecurilor care au avut loc într-o perioada scurtă în raionul Orhei este alarmant. Înecul din Peresecina este deja al 6-lea înregistrat în mai puţin de 3 săptămâni.

Distribuie

Lasă un răspuns