Bărbaţii au cântat şi au dansat pentru femei

Festivalul-concurs raional de muzică şi dans „În scenă doar bărbaţii” a ajuns la a V-a ediţie. În preajma zilei de 8 martie, bărbaţii, artişti amatori din raionul Şoldăneşti, au cântat şi au dansat doar pentru femei. Cei mai buni au fost menţionaţi cu diplome şi premii baneşti. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Căminului de cultură „George Coşbuc” din Şoldăneşti.

Zeci de bărbaţi au venit în scenă ca să încânte cu vocea şi mişcările în ritm de dans femeile prezente la spectacol. Pentru a câştiga simpatia publicului şi a juriului, concurenţii au trebuit să dea dovadă de originalitate, măestrie interpretativă, ţinută scenică, comunicare cu publicul şi conţinut expresiv al textelor poetice. În categoria colective folclorice, învingătoare au devenit două ansambluri: „Lozioara” din oraşul Şoldăneşti şi „Floare de dor” din satul Cotiujenii Mari. Locul II l-au meritat „Stejarii” din satul Dobruşa. Aceştia au fost urmaţi de colectivul din Chipeşca.

Printre dansatori s-au remarcat „Moştenitorii” din centrul raional. „Clopoţeii” din Răspopeni s-au clasat pe locul II. Cu premiul II au fost menţionaţi dansatorii din satul Găuzeni.

În categoria orchestre şi colective instrumentale, premiile au revenit fanfarei „Dumbrava” a Consiliului Raional Şoldăneşti şi orchestrei de muzică populară „Trandafirii”, tot din Şoldăneşti, dar şi ansamblului de chitarişti din satul Poiana.

Pentru cea mai bună interpretare vocală de premii s-au învrednicit Sergiu Socolean şi Simion Muştuc din Şoldăneşti, Vladimir Urschi din Cotiujenii Mari, Aurel Pânzaru din Dobruşa şi Virgiliu Brânză din Mihuleni.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns