Bărbat din Orhei condamnat la închisoare pentru omor

Un orheian a fost condamnat de Judecătoria Orhei la peste 11 ani de închisoare, pentru un omor săvârșit în vara anului trecut. Potrivit sentinței Judecătoriei Orhei, crima a avut loc în dimineața zilei de 30 iunie, în clădirea părăsită a fostei Poliții Rutiere. Inculpatul, care suferă de alcoolism nu și-a recunoscut vina, a declarat că victima l-ar fi servit în trecut cu un pește otrăvit și că astfel victima ar fi încercat să îl omoare, relatează radioorhei.info.

Bărbatul acuzat de omor, a declarat că a înjunghiat victima de câteva ori și nu îi pare rău de cele făcute. Victima înjunghiată a fost găsită în viață în preajma clădirii de un trecător, care a alertat medicii și poliția. Potrivit martorului, victima i-a declarat că a fost atacată în timp ce dormea. Bărbatul a fost transportat la spital, unde a decedat la începutul lunii august.

Potrivit sentinței, apărătorul a considerat că încadrarea juridică a faptelor drept omor intenționat a fost eronată ,acestea urmând a fi încadrate drept  vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii care au dus la decesul victimei și din acest motiv a solicitat emiterea unei sentințe de achitare.

Judecătoria Orhei a respins argumentele avocatului și le-a acceptat pe cele ale procurorului, condamnând bărbatul din Orhei la 11 ani și 3 luni de închisoare pentru omor intenționat. Sentința însă poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns