Bănuite de neglijenţă, care a cauzat decesul unui nou-născut

O medică ginecologă-obstetriciană și o moașă din secția de obstetrică și ginecologie a Spitalului raional Telenești vor compărea pe banca acuzaților fiind bănuite de încălcarea din neglijență a regulilor şi metodelor de acordare a asistenței medicale, care a cauzat decesul unui nou-născut.
Procuratura raionului Telenești a finalizat urmărirea penală pe acest caz și a transmis instanței de judecată spre examinare cauza penală în privința acestora.
Potrivit celor constatate de procurori, pe data de 4 iulie 2018, medica obstetriciană din secția obstetrică și ginecologie a Spitalului raional Telenești, fiind de gardă în regim de urgență și obligată de a primi nașterea parturientelor internate în secție, a fost apelată de mai multe ori telefonic de către moașa de serviciu pentru a se prezenta la spital şi a primi nașterea. Dânsa nu a răspuns la apelurile telefonice și nu s-a prezentat imediat pentru a lua decizia conduitei nașterii. Din cauza încălcărilor comise de către medica obstetriciană și moașă, demonstrate şi în urma expertizei, nou-născutul a decedat.
Învinuitele pledează nevinovate.
Pentru comiterea acestei infracțiuni Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
Vasile Ciubotaru, procuror-şef interimar al Procuraturii raionului Teleneşti

Distribuie

Lasă un răspuns