Bani pentru prestarea serviciilor sexuale. Un cuplu reținut

Un bărbat și o femeie, cu vârsta de 27 și respectiv 20 de ani, sunt cercetați penal, fiind suspectați de escrocherie cu utilizarea mijloacelor de plăți electronice. Aceștia folosind portmonee electronice, încasau prin terminalele de plată mijloace bănești pentru prestarea serviciilor sexuale care nu le îndeplineau. Pentru pretinsele servicii, erau încasate sume de bani de la 600 la 1500 lei

Ca urmare a unor informații operative și a acțiunilor speciale de investigații întreprinse de ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice (CCCI) al INI, s-a stabilit că, în perioada de timp ianuarie 2018 – decembrie 2019, suspecții, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor altor persoane, au dus în eroare mai mulţi moldoveni, folosind fotografii ale persoanelor terțe, prin intermediul a numeroase conturi de utilizatori. Astfel, suspecții plasau anunțuri false pe platformele din Republica Moldova, unde promovau oferte de prestare a serviciilor sexuale și masaj erotic, astfel au cauzat victimelor o daună materială în proporţii mari, încasând de la aceștia prin intermediul diferitor sisteme de plăți online, mijloace financiare în sumă de peste 178 000 lei.

În urma efectuării perchezițiilor la domiciliul suspecților, polițiștii au ridicate telefoane mobile, notebook, carduri bancare pe care erau transferate mijloacele bănești și cartele sim.

În cazul în care vor fi găsite vinovate, persoanele identificate riscă închisoare de la 7 la 10 ani.

În acest context, Poliția vine cu un apel către cetățeni să fie precauți la achitarea diferitor servicii, prin intermediul sistemelor de plăți online.

Sursa: unimedia.info

 

Distribuie

Lasă un răspuns