Balul bobocilor

Au demonstrat că sunt deştepţi, talentaţi şi demni de a purta numele de licean. Bobocii din clasele a X-a de la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti au susţinut cu brio examenul de iniţiere la „Balul bobocilor”. 

Aproape 60 de elevi, veniţi din diferite localităţi ale raionului Şoldăneşti să-şi facă studiile la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”, s-au costumat în galben şi au participat la concursul „Balul bobocilor”. Salutul, prezentarea emblemei, tema pentru acasă, concursul inteligenţei şi dansul au fost probele la care tinerii au dat dovadă de agerime şi talent.

Primii în scenă au evoluat elevii clasei a X-a „A”, care o au dirigintă pe Maria Nasu, profesoară de limbă şi literatură română. Membrii juriului a recunoscut că elevii i-au impresionat cu mesajul adus în scenă prin costumaţia şi rechizitele lor. Cele mai multe puncte la proba „Comentarea emblemei” le-au acumulat elevii din clasele a X-a „B” şi a X-a „C” care le au diriginte pe Elena Chilimaru şi, respectiv, Elena Ciorici, ambele profesoare de limbă şi literatură română.

Tema pentru acasă a fost proba la care concurenţii au primit cele mai multe aplauze. Tinerii au făcut o călătorie în trecut şi au mers în viitor pentru a demonstra că ei sunt generaţia care ştie diferenţa dintre vis şi aspiraţii. Conform totalurilor, cu 147 de puncte, clasa a X-a „B” s-a situat pe locul III. Liceienii din a X-a „C” au acumulat 149 de puncte şi juriul i-a clasat pe locul II. Adolescenţii din clasa a X-a „A” au adunat cu 0,5 puncte mai mult. Acest lucru le-a oferit şansa să obţină locul întâi în acest concurs.

La finalul competiţiei, elevii clasei a IX-a au felicitat toate clasele participante la “Balul bobocilor” şi le-a oferit câte un cadou. Adolescenţii au menţionat că anul curent instituţia la care au venit a împlinit 30 de ani de la fondare.

Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns