Avertismentul Maiei Sandu: Pomenile electorale sunt ilegale şi trebuie sancționate

Premiera Maia Sandu a lansat miercuri, 11 septembrie, un apel la adresa funcționarilor din instituțiile publice să nu utilizeze resursele administrative în campania electorală pentru alegerile locale generale.

Foto: agora.md, 12 decembrie 2018.

„Noi nu o să permitem ca anumite personaje, care în trecut au folosit resursele administrative la orice nivel și au denaturat acest proces de alegeri libere, să facă acest lucru în continuare. Mesajul meu este pentru toți angajații instituțiilor publice, de la nivel central și local, pentru angajații Agenției Servicii Publice, ai Poștei Moldovei, Moldtelecom ș.a.m.d. Cu toții știm care au fost metodele Partidului Democrat aplicate prin intermediul unor angajați ai acestor instituții. Și unii dintre aceștia sunt acolo în continuare. Orice tentativă de a încălca aceste reguli, de a folosi resursa administrativă în campanie, va fi sancționată foarte dur”, a avertizat Maia Sandu.

Potrivit premierei, alegerile care se apropie vor fi „un fel de Bacalaureat” pentru actuala guvernare în ceea ce privește organizarea unui scrutin liber și corect, iar instituțiile statului trebuie să se asigure că nu vor exista încălcări.

„Se apropie alegerile locale. Noi ne-am făcut, în anul trecut, cunoscuți în toată lumea, atunci că s-au găsit personaje care au anulat rezultatele alegerilor. În continuare acest lucru este o pată pe imaginea R. Moldova. Noi trebuie să fim foarte atenți și să ne pregătim foarte bine”, a declarat prim-ministra.

Maia Sandu a amintit că „pomenile electorale sunt ilegale și trebuie sancționate”, amintindu-i Comisiei Electorale Centrale că „are o sarcină destul de serioasă, pentru că trebuie să-și restabilească imaginea pierdută în scrutinele anterioare”.

 

Distribuie

Lasă un răspuns