Avem nevoie de încă câteva zile de odihnă?

Confederația Națională a Sindicatelor a propus Parlamentului să declare zilele de 31 decembrie – 2 ianuarie perioadă de vacanță pentru angajații din toate sferele. De asemenea să întroducă în Codul muncii prevederea că Ziua Internațională a ocrotirii copilului (1 iunie) este zi de odihnă. Printr-o hotărâre din 2016 a Parlamentului, 1 Iunie a fost declarată zi de odihnă, dar în Codul muncii această modificare încă nu a fost făcută.

Susțineți sau nu aceste iniţiative?

 Svetlana Rotundu, deputată: Actualmente  în Parlament nu este înregistrat un proiect de lege, care ar prevedea stabilirea zilelor de 31 decembrie – 2 ianuarie zile de odihnă pentru toate categoriile de angajați sau perioadă de vacanță. Toate colec-tivele sunt chemate să încheie Contracte colective de muncă  în conformitate cu prevederile Codului muncii. Acest document cuprinde angajamentele asumate de ,,Angajator” și ,,Sindicat” cu privire la condițiile de muncă ale salariaților, protecția lor socială suplimentară, alte garanții și drepturi sociale. M-am referit la aceste stipulări fiindcă mai mulți ani am avut calitatea de ,,Angajator” și în rezultatul negocierilor cu reprezentanții Sindicatului, am semnat mai multe contracte colective de muncă, care prevedeau durata timpului de muncă în zilele din ajunul sărbătorilor nelucrătoare. Referindu-mă concret la 31 decembrie, conform contractului colectiv de muncă era zi de lucru, dar redusă cu 3 ore. În opinia mea e suficientă o astfel de abordare, fără a declara toată ziua liberă. Același gând îl am și referitor la 2 ianuarie.

Cât privește 1 iunie — Ziua Internațională a ocrotirii copilului, sunt de părerea, că Parlamentul, prin Hotărârea sa din 2016, a avut o abordare corectă. Urma să fie ajustate toate actele legislative, inclusiv Codul muncii în conformitate cu această Hotărâre. Dacă acest lucru nu s-a produs, cred că în cel mai scurt timp Parlamentul va lua atitudine.

Leonid Nicorici, Rezina: Din punctul meu de vedere legislația RM prevede suficiente zile de odihnă. Cel mai stringent lucru este să facem ordine în zilele de odihnă existente. Posibil ca în procesul de analiză a actualităţii şi necesităţii zilelor de odihnă de care beneficiem unele să decadă, altele să apară. Ar fi bine să studiem și bunele practici în acest domeniu ale altor  țări…

Andrei Scholdea, Rezina: Desigur susţin. Mai aproape de familie, mai departe de stres.

Eugenia Roşca, Teleneşti: Eu nu susţin această iniţiativă. Şi aşa avem multe zile de odihnă.

Maria Furdui, Teleneşti: Desigur că susţin.

Tudor Golub, Orhei: Pare a fi o iniţiativă buna, dar… foarte populistă. Pe lângă sărbătorile stipulate în Codul muncii, avem şi o sumedenie de sărbători religioase, de familie, comemorare etc., astfel tot sărbătorim anul împrejur… Consider că avem prea multe zile de sărbătoare, iar motive de a sărbători – tot mai puţine.

Alexandru Răileanu, Rezina: Apreciez pozitiv iniţiativa. În ziua de azi și așa sentimentul sărbătorii de revelion este palid, dar dacă zilele de 31 decembrie, 1 şi 2 ianuarie cad să fie zile de lucru, atunci în genere trece sărbătoarea de parcă nici nu a fost. Iar declararea lor drept zile de odihnă cu recuperarea în alte zile nu prea are efect.

Ziua de 1 iunie la fel merită să fie declarată zi oficială de odihnă, căci mulţi nu prea au timp suficient pentru a acorda atenţia cuvenită copiilor şi în această zi ar avea posibilitate să fie alături de ei şi a le asigura o zi de sărbătoare.

Sima Braşovean, s. Ţahnăuţi: Eu sunt de acord. Dacă am ajuns sănătoși la Anul Nou e bine să-l sărbătorim împreună cu familia şi prietenii care să nu se grăbească la serviciu. Şi la 1iunie să fie zi de odihnă, ca părinţii să fie alături de copii.

Viorica Druţă, s. Ţahnăuţi: Da, susţin.

Distribuie

Lasă un răspuns