Autorul plângerii are dreptate…

Dezbateri publice ale articolului “Un semnal care ar trebui să îngrijoreze administrația Azilului din Rezina”

Articolul “Un semnal care ar trebui să îngrijoreze administrația Azilului din Rezina” a trezit un șir de ecouri pe rețelele de socializare. Mai jos publicăm o parte din acestea.

Sima Braşovean, satul Țahnăuți: Bravo, dl Artin, atât de bine examinați bolnavii încât nici nu știți care picior e bolnav. Vă aduc la cunoștință că la Vasile Brașovean, despre care este vorba în articolul respectiv, este bolnav piciorul drept, nu piciorul stâng, după cum afirmați Dvs. în răspunsul adresat redacției ziarului CUVÂNTUL.

Lilia Mardari-Rusu: Strigător la cer ceea ce se face în Moldova noastră. Muncesc sărmanii oameni toată viața pentru un salariu microscopic, cu speranța că la bătrânețe statul le va plăti o pensie… de 700 de lei. Acei care mai au un sprijin oarecare de la copiii care muncesc peste hotare, o mai duc cum o duc, dar mulți ajung prin Aziluri sau cerșind în stradă. Să vedeți, domnilor, în ce condiții trăiesc bătrânii în țările UE! Un meniu de invidiat, consultații și tratament gratuit la medic, plimbări, excursii, curățenie, o atitudine atentă din partea personalului… Avem o țară cu pământ roditor, oameni muncitori, dar ne conduc niște hoți-trădători, niște venetici, haimanale. De atâta și suntem ieftini, că ne lăsăm prostiți, manipulați cu diverse pomene de doi bani!

Еcаtеrina Boicu: Eu n-am nimic cu Azilul și nu cunosc pe nimeni din lucrători, dar vreau să vă zic că întro zi mă plimbam cu soțul pe alături și o lucrătoare așa mai striga și o certa pe o bătrână, chiar mi-a fost jale de ea! Nu cunosc bine legea și nu puteam să intervin neștiind concret ce s-a întâmplat acolo, dar era tare urât din partea lucrătoarei, care o brusca pe bătrâna neputincioasă.

Maia Roșca: Domnul Braşovean are perfectă dreptate. Eu sunt o fostă lucrătoare medicală la acest azil, cunosc bine situația de acolo. Lilia Ţurcan și Boris Artin trebuie anchetați penal.

Vitalii Tugui: Doamna Țurcan și dl Artin mănâncă oare ceva după ora 17.00?

Elena M., Rezina: Am fost de câteva ori la acest azil, la o beneficiară. Am văzut că cei care sunt mai în putere şi au producte cumpărate sau aduse de către cineva din rude ori cunoscuţi, îşi gătesc şi singuri ceva de mâncare la bucătărie atunci când doresc. Dar, desigur, celor care nu au aşa posibilitate ar trebui să li se dea ceva de mâncare şi între masa de seară şi cea de dimineaţă, mai ales că oamenii bătrâni sau bolnavi mănâncă mai des dar în cantităţi mai mici.  

 Din partea redacţiei: Posibil că există și alte puncte de vedere despre activitatea acestei instituții, inclusiv din partea angajaților, beneficiarilor. CUVÂNTUL rămâne deschis pentru un schimb cât mai larg de opinii în scopul depășirii tuturor problemelor și îmbunătățirii situației.

Reporter „C”

Distribuie

Lasă un răspuns