Autoritățile încearcă să convingă tinerii să se facă pedagogi

O campanie de promovare a profesiei de pedagog în rândul tinerilor, în contextul în care în sistemul de învățământ se atestă o lipsă de peste 2000 de cadre didactice, a fost lansată recent de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Campania Vreau să devin Pedagog vine să-i informeze pe tineri și despre facilitățile de care pot dispune atunci când aleg specialități în domeniul educației, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al ministerului.

Potrivit minis-terului, tinerii care aleg profesia de pedagog vor beneficia de asigurarea cu loc în cămin pe toată perioada de studii, burse mai mari decât cele ale altor categorii de elevi și studenți (cu 20% mai mari pentru anul I și cu 40% mai mari în anul absolvirii); stagii de practică, angajarea garantată în câmpul muncii etc.

După absolvire și repartizare, tinerii specialiști vor beneficia de o indemnizație unică, în valoare de 120 de mii de lei pentru cei care au absolvit instituții de învățământ superior și 96 de mii de lei pentru absolvenții instituțiilor de învățământ profesional tehnic post-secundar. Tinerilor specialiști li se achită lunar cheltuielile pentru închirierea spațiului locativ și pentru consumul de energie termică și electrică. Pot accesa și credite imobiliare în cadrul Programului Prima casă 2, după 12 luni de muncă în cadrul unei instituții de stat.

Distribuie

Lasă un răspuns