Autorităţile au venit la Furceni să discute cu oamenii faţă în faţă

Președintele raionului Orhei, Tudor Golub, însoțit de șefii serviciilor desconcentrate și descentralizate, șefii secțiilor și direcțiilor Consiliului Raional Orhei, a întreprins sâmbătă, 27 ianuarie, o vizită de lucru în satul Furceni, comuna Ivancea, în cadrul campaniei ”Administrația publică – mai aproape de oameni!” 

După cum relatează www.or.md, întrunirea a avut drept scop familiarizarea cetățenilor cu noile reforme care se implementează în Republica Moldova şi activitatea Consiliului Raional Orhei pe parcursul ultimilor doi ani.

În cadrul discuţiilor sătenii au abordat mai multe probleme specifice comunităţii lor, una din cele prioritare fiind reabilitarea drumurilor locale. Tudor Golub a declarat că administraţia raionului este gata să susțină primăria Ivancea la acest capitol, menționând că, pe lângă suma alocată comunei Ivancea din Fondul Rutier, Consiliul Raional Orhei preconizează să rezerveze resurse pentru asfaltarea în anul curent a drumului care unește localităţile Furceni şi Brănești.

Tot pentru anul 2018 sunt planificate – și cu siguranță vor fi alocate – investiții impunătoare pentru Gimnaziul Furceni, unde Fondul de Eficiență Energetică, Consiliul Raional Orhei și Primăria Ivancea și-au asumat angajamentul de a construi o sală pentru sport. Prima tranșă de jumătate de milion de lei va fi transferată la contul Primăriei Ivancea chiar în zilele care urmează din fondurile Consiliului Raional Orhei, a remarcat preşedintele raionului.

Primarul comunei, Oleg Gașper, a mulțumit oaspeţilor și pentru susținerea acordată până în prezent, referindu-se în special la construcția gazoductului care în curând va alimenta cu gaze naturale satele Furceni și Brănești.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns