Au pus bazele unui nou festival – cel de muzică uşoară

Adrian Liviţchi, Aurica Cordineanu, câştigătorul Premiului Mare, Dorian Mardari din Ghiliceni şi Angela Cabari (de la stânga).

Duminică, la Centrul de cultură Telenești s-a desfăşurat prima ediție a Festivalului-concurs de muzică ușoară Constelația Talentelor, care a adunat 24 de interpreţi cu vârstele între 7 şi 55 de ani.

Pavel Casian, șeful Direcției raionale Cultură, tineret și sport, dar şi deputatul Angel Agachi au remarcat că ideea unui asemenea festival este binevenită.

Promovăm constant muzica populară în cadrul mai multor festivităţi raionale, ca să concluzionăm într-o bună zi că muzica ușoară, iubită de lumea de diferite vârste, rămâne în umbră. Mai mulți directori ai căminelor de cultură din raion ne-au spus că avem talente care ar putea oricând să vină în scenă. S-au înscris 24 de pretendenți, ceea ce nu este rău de la început. Succesul a fost peste așteptări”, a declarat Pavel Casian.

La rândul său, interpreta Angela Cabari, președinta juriului festivalului, a menționat:

A fost un concurs deosebit, fascinant pentru spectatori. Juriul a lucrat la greu, fiindcă într-adevăr am descoperit voci care au capacitatea de a crește și a înfrumuseța cultura națională și nu numai. Noi, interpreții care ne tragem originea din raionul Telenești, vom susține în continuare concursul Constelația talentelor și sperăm ca el să ajungă unul național”, a remarcat dna Cabari.

Din juriu au mai făcut parte interpreţii Aurica Cordineanu, Ion Ioniță şi Aurel Sârghi. Aceştea au evoluat în recital, transformând festivalul într-un adevărat concert.

La categoria de vârstă 18 – 28 ani locul I i-a revenit Mădălinei Bargan din Ordășei. Pe locul II s-a clasat Ana–Maria Roșca din Hirișeni, pe locul III Gheorghe Corciu din or. Telenești, premiu special – Mihaela Mâțu din Chiștelnița.

La categoria de vârstă 29 – 40 ani pe locul I s-a clasat Vitalie Berezovschi din Căzănești, pe locul II – Ana Străjescu din Verejeni, pe locul III – Efim Popa din Ciu-lucani, premiu special – Elena Casapciuc din Telenești.

La categoria de vârstă 41 – 55 ani pe locul I s-a clasat Viorel Balan din Telenești, pe locul II – Ana Negru din Budăi, pe locul III – Iurie Pascaru din Negureni, premiu special – Nina Țopa din Chițcanii Vechi.

Participanții la Festivalul-concurs de muzică ușoară au primit diplome și premii bănești.

Ion Cernei

Distribuie

Lasă un răspuns