Au pretins mită de 5.000 de lei pentru a influența medicul legist. Doi polițiști din Orhei riscă să ajungă pe banca acuzaților

Foto: UNIMEDIA

Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Orhei au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Bărbații sunt bănuiți de corupere pasivă, relatează unimedia.info.

Potrivit denunțătorului, oamenii legii ar fi pretins și primit 5.000 de lei, pentru o decizie favorabilă pe materialele unui accident rutier şi pentru a influența medicul legist, în vederea emiterii unui raport corespunzător de constatare medico-legală.

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, cei doi au fost prinși în flagrant delict. Suspecții au fost recunoscuți în calitate de bănuiţi şi reţinuţi pe un termen de 72 de ore.

Pentru acest gen de infracțiune, Codul Penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de la cinci la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la șapte la 10 ani.

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns