Au fost omagiaţi sportivii și animatorii sportului

Fotbaliștii de la Bogzești după premiere.

Mai bine de 40 de sportivi din raionul Telenești, animatori ai sportului din rândul antreprenorilor locali, antrenori, arbitri, dar și primari au fost premiați în cadrul Galei Laureaților în sport, care a avut loc sâmbătă.

Mariana Ombun, președinta raionului Telenești, a remarcat în cadrul deschiderii Galei că educația fizică și sportul au fost liantul comunităților din raionul Telenești, fenomen vizibil mai ales în activitatea APL, unde majoritatea primarilor sunt animatori ai sportului, înțeleg că activitatea în echipă asigură succesul și victoria nu numai într-o competiție, dar și în viaţa cotidiană.

Prezența a mai fost salutată de către Ion Gheorghiu, secretar de stat în domeniul tineretului și sportului la MECC, Leonid Oleinicenco, președinte al Organizației Moldovenești de Fotbal, Alexei Postolachi, profesor la Universitatea de Cultură Fizică și Sport ş.a.

În cadrul galei au fost premiați 16 fotbaliști, inclusiv  Nicolae Tulbure, Nicolae Crulicovschi, Cristian Petică și alții. Aurel Conea a fost desemnat Cel mai bun arbitru, Ion Cașcaval a fost nominalizat Jucătorul de performanță la Campionatul raional de forbal ediția anului 2019. La nominalizarea Fair Play a fost premiată echipa de fotbal din Târșiței. 

Au fost menţionaţi de asemenea 12 veterani ai fotbalului, între care antreprenorul Nicolae Doroftei, ex-primarul Ion Tulbure, ex-comisarul de poliție Ion Furtună. S-au acordat diplome la 13 primari unde  educația fizică și sportul sunt bine puse la punct, inclusiv primăriile Telenești, Bogzești, Căzănești, Brânzeni, Hirișeni, Budăi. De diplome s-au învrednicit şi Maxim Săculțan, luptător în stil liber, premiant la Campionatul mondial de lupte libere, Alexei Postolachi, profesor la Universitatea de Cultură Fizică și Sport, Antrenor Emerit, arbitru de categorie internațională, care arbitrează turneie la lupte libere în memoria pompierilor căzuți la datorie, ex-președinții raionului Telenești Diana Manoli și Boris Burcă.

Reporter “C”      

Distribuie

Lasă un răspuns