Au fost identificate multe probleme actuale şi trasate măsuri concrete de soluţionare a lor

  1. Numiţi trei evenimente care V-au marcat viaţa în 2018. 2. Cu ce speranțe aţi păşit pragul anului 2019?
  2. Dintre evenimentele care într-un fel au marcat viaţa raionului în 2018 aş evidenţia şedinţa în teritoriu a Guvernului. Au fost identificate multe probleme actuale şi trasate măsuri concrete de soluţionare a lor.

Alt eveniment important a fost vizita E.S. Pascal Le Deunff, ambasadorul Republicii Franța în R.Moldova. Am avut o discuție interesantă privitor la diverse proiecte comune posibile, problemele funcționării întreprinderilor mixte moldo-franceze. Proiectul de procesare a deșeurilor menajere realizat cu susţinerea Franţei, în care sunt implicate 5 comune și orașul Telenești, se desfăşoară cu succes.

Al treilea succes este deschiderea unei întreprinderi de confecții cu capital mixt moldo-turc în spațiile fostei tipografii, unde activează câteva zeci de persoane, în mare majoritate femei.

  1. În anul 2019 ne punem mari speranțe în implementarea cu succes în raion a altor proiecte investiționale, care ar facilita înfiinţarea mai multor locuri de muncă pentru pământenii noştri plecaţi peste hotare.

Ecaterina Furculiță, vicepreședinta raionului Telenești

Distribuie

Lasă un răspuns