Au fost donați 13,5 milioane de lei și utilizați 0!

Mai țineți minte campania de colectare a donațiilor lansată de Ministerul Finanțelor cu 3 săptămâni în urmă? Cu câteva zile în urmă am trimis o solicitare la Minister ca să aflu câți bani s-au acumulat și cum au fost aceștia utilizați. Azi am primit un răspuns care m-a șocat!

Știți câți bani au acumulat? 13.5 milioane lei!
Știți câți din ei au fost utilizați? Zero!

Asta în timp ce noi primim apeluri disperate în fiecare zi de la medici din toată țara, care ne roagă să-i ajutăm, să le trimitem materiale de protecție, fiindcă situaţia devine absolut insuportabilă. Noi mergem în fiecare zi prin țară, pe la spitalele din Soroca, Glodeni, Căușeni etc. și le aducem măști, costume, viziere, pentru că Guvernul n-are grijă de ei. În timp ce banii donați Guvernului de oameni, companii, partide, stau nefolosiți

Eu înțeleg că există proceduri birocractice, dar au trecut totuși 3 săptămâni de la deschiderea acestui fond (17 martie), timp în care numărul de cazuri și numărul de medici infectați a crescut de aproape 40 de ori!

Dragi guvernanți, treziți-vă! Avem în Moldova cea mai mare rată de infectare a medicilor din lume! În astfel de momente, este pur și simplu criminal să stai pe loc, să ții banii donați de oameni în safeuri și să nu faci nimic! Acționați!

Distribuie

Lasă un răspuns