Au cheltuit peste 15 milioane de lei în două săptămâni

Cea mai impresionantă sumă cheltuită până acum în campania electorală este înregistrată la candidatul PD Marian Lupu – 15,369 mln de lei. Partidul Nostru a cheltuit pentru promovarea lui Dmitri Ciubaşenco peste 4,456 mln de lei.

După cum relatează www.radioorhei.md, în primele două săptămâni ale campaniei electorale, pentru Inna Popenco, candidata din Orhei a MSPR Ravnopravie la preşedinţie s-au cheltuit peste 2 milioane de lei.

Potrivit raportului financiar prezentat de această formaţiune la CEC, la cheltuieli a fost trecută suma de 2,191 mln de lei, iar la venituri – 2,202 mln de lei. Banii pentru campanie au fost donaţi de către 3 firme în care proprietari sau administratori sunt rudele şi persoanele apropiate primarului de Orhei, Ilan Shor.

La capitolul cheltuieli, Popenco se află în aceeaşi cate-gorie cu Igor Dodon de la PSRM şi Mihai Ghimpu de la PL, care au indicat cheltuieli de 2,062 mln lei şi 2,571 mln lei, respectiv.

La capătul celălalt se situează Partidul Dreapta, din partea căruia candidează Ana Guţu şi care a anunţat că nu a deschis încă cont şi PAS cu Maia Sandu, care a indicat cheltuieli de peste 80 de mii de lei.

La independenţi, Silvia Radu a declarat cheltuieli de peste 1,879 mln de lei,  iar Valeriu Ghileţhi de cca 20 de mii de lei.

Sursa foto: inprofunzime.md

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns