Asociațiile Băștinașilor din Telenești și Pepeni s-au întâlnit la un meci de minifotbal     

Sâmbătă, la Pepeni, raionul Sângerei a avut loc un meci de minifotbal între echipele Asociațiilor Băştinașilor din Pepeni şi Teleneşti. Întâlnirea a fost precedată de o discuție la Primăria locală, în care președinţii ambelor Asociații – Oleg Cernei şi, respectiv, Mihai Roşcovan, şi colegii lor, au făcut un schimb de opinii privind activitățile diasporei pentru dezvoltarea localităților de baştină.

Oleg Cernei, președintele Asociației Băștinașilor din Pepeni ne-a relatat că ideea meciului a parvenit din partea teleneștenilor, iar confruntarea pe teren trebuia să încununeze armonios vizita.

”La Telenești este o tradiție extraordinară de a organiza meciuri de fotbal între echipele din APL. După aceste activități, sunt soluționate o mulțime de probleme care aparent nu-și găseau soluția. În cazul nostru am găsit că meciul ne va ajuta să ne cunoaștem mai bine, ceea ce și s-a întâmplat pe parcursul vizitei. A fost un eveniment sportiv surprinzător pentru Pepeni”, a menționat dl Cernei. Andrei Vrăjitoru, membru al echipei teleneștene, ne-a spus că a venit la Pepeni mânat de curiozitate or, în comuna dată este o relație vie între sat și băștinașii plecați fie în alte localităţi din republică, fie peste hotare:

”Pepenii se învecinează cu Vadul-Leca din raionul Teleneşti. Iată de ce asemenea relații trebuiau inițiate demult. În ce privește ajutorul băștinașilor de aici, mai ales ce ține de promovarea, dezvoltarea culturii fizice și sportului în sat, pot spune – jos pălăria! Ţin să mulțumesc președinților celor două asociații și primăriei locale, care a pregătit activitatea”, a menționat dl Vrăjitoru.

Meciul i-a ajutat pe vecini, dar şi pe reprezentanţii diasporei să se cunoască mai bine.

Meciul de minifotbal a fost urmărit de sute de spectatori, cu marcări și punctaje la limită. Prima repriză s-a încheiat indecis – 5:5, deşi într-un moment gazdele conduceau cu 5:2. În a doua repriză echipa gazdelor, compusă din reprezentanți ai diasporei pepenenilor din Portugalia şi Spania, a mai marcat sase goluri, la care cei din Teleneşti au răspuns doar cu un singur gol.

Teleneștenii au avut ocazia să-l cunoască pe Serge Mangole,  originar din Republica Democrată Congo, care activează de câțiva ani ca profesor de informatică și educație fizică la Gimnaziul Pepeni, unul din animatorii fotbalului din localitate, care a fost arbitrul meciului.

Locuitorii orașului Telenești vor avea posibilitate să asiste la un meci retur între cele două echipe sâmbătă, 18 august.

                                                                 Ion Cernei

Distribuie

Lasă un răspuns