Asistente medicale instruite în domeniul nursingului, la Telenești

Douăzeci de asistente medicale de la Spitalul raional Telenești au participat la cursul Nursing clinic, organizat de Centrul de educație medicală continuă a personalului medical și farmaceutic cu studii medii din municipiul Bălți în perioada 30 septembrie -11 octombrie în incinta Spitalului raional Telenești.

Potrivit formatoarei acestui curs, Ana Patrașco, asistentă principală a Spitalul raional Telenești, programul instructiv a inclus 76 de ore teoretice și practice și un studiu individual de patru ore:  elaborare a planului și procesului de cercetare în nursing, analiza și interpretarea datelor, gerontologie și îngrijiri în geriatrie.

– Avem aproape 25 de ani de mişcare nursing la SR Teleneşti, care semnifică ataşarea asistentelor medicale la valorile şi tradiţiile nursingului, adică a gătinţei să intervină în cazuri de urgenţă şi calamităţi. De asemenea va fi acordată atenție aspectelor psihologice și rolului comunicării în activitatea personalului medical mediu, problemelor de drept, etică și deontologie medicală, a remarcat dna Patraşco.

La finele cursului beneficiarele au susţinut teste de evaluare.

  Ion Cernei

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns