Artiști amatori din Țânțăreni au participat la zilele comunei Sânmihaiul de Câmpie

Membrii ansamblului ”Busuioc” și consilieri locali din Țânțăreni, Teleneşti au participat la Zilele comunei Sânmihaiul de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud, România, cu care satul de pe Răut a încheiat un acord de înfrățire în luna mai 2018.        

Pentru delegația din Ţânţăreni a fost pregătit un program bogat. Mai întâi, oaspeţii au vizitat Monumentul Țăranului Român de la Zoreni, sat din componența aceleiaşi comune, unicul în țară, edificat în 2013 din iniţiativa lui Simion Adam, profesor de istorie și primar al comunei respective pe parcursul a 20 de ani.

Apoi au participat la un Tedeum în biserica satului de reședință al comunei.

Membrii ansamblului “Busuioc” au prezentat un program de melodii patriotice și populare în cadrul unui ansamblu mixt, adică împreună cu artiștii amatori din comuna gazdă, ceea ce a impresionat mult publicul.

”Decizia de a evolua în scenă în asemenea componenţă s-a produs spontan, de comun acord cu ansamblul de artiști amatori din localitate. Am avut şi ocazia să ascultăm un minunat florilegiu de muzică populară de la vatră în interpretarea artiştilor locali”,a remarcat Anatolie Bulat, directorul căminului de cultură din Țânțăreni.

 

Reporter “C”

Distribuie

Lasă un răspuns